Arbejdsgruppe vil have selvstændigt it-fag i folkeskolen

I folkeskolen.dk skrev Andreas Brøns Riise ti. 20. okt. 2015 kl. 15:24:

 På trods af 20 års investeringer og lovgivning om at få it integreret i folkeskolens fag kan danske elever stadig ikke løfte sig over OECD-gennemsnittet, når det kommer til it-læringskompetencer. Derfor foreslår en gruppe med deltagelse af formanden for it-vejlederforeningen nu at indføre faget ‘digital produktion’ efter engelsk inspiration.

“I England og andre lande er der udviklet en læseplan for programmering. Vi har ladet os inspirere af den engelske model, men der er behov for et langt bredere sigte, hvor arbejde med eksempelvis programmering, spildesign, 3D print og konstruktion af apps udgør et grundlag for både at forstå elementer af vores digitaliserede hverdag, men ikke mindst for at kunne indgå som borger og deltage med målrettet og kreativ digital anvendelsesorienteret produktion”.

Sådan lyder det i den erklæring, som en arbejdsgruppe har sendt til medlemmerne af Folketingets børne- og undervisningsudvalg, efter den seneste analyse af danske elevers it-færdigheder i forbindelse med Pisa 2012 viste, at Danmark på trods af store investeringer og meget let adgang til både udstyr og internet stadig ligger på OECD-gennemsnit i den disciplin.

Læs videre her

About the author

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: