DRs satsning med Ultra:Bit

Jeg er godt klar over at nyheden er et par uger gammel, men her får du den alligevel:

‘Et storstilet fælles lærings- og undervisningsprojekt udviklet af DR, og støttet af Industriens Fond og store dele af undervisningsverdenen, sikrer hvert barn på en hel skoleårgang en unik mulighed for at lære kodning, teknologi og digital dannelse.

Alle elever, der til sommer starter i 4. klasse, vil i løbet af de næste to år få deres personlige micro-computer i hånden, som de kan bruge til at udvikle digitale færdigheder gennem leg og undervisning.

Projektet er treårigt, hedder ultra:bit og er sikret gennem et bidrag på 14 millioner kroner fra Industriens Fond og sker i samarbejde med Centre for Undervisningsmidler (CFU). Ambitionen er at flytte børn, så de ikke bare er storforbrugere af teknologi, men selv bliver kreative skabere med brug af teknologi.

2018 er ’Videnskabens år’ i DR. Ultra:bit-projektet er det største enkeltstående tiltag i videnskabens år og har under temaet ’Børn, kreativitet og teknologi’ børnene i centrum. Især DR Ultra vil med en stribe programmer og initiativer ruste børn til en bedre teknologiforståelse, så de kan udnytte deres veludviklede fantasi, nysgerrighed og kreativitet til at bygge fremtiden med teknologi – og samtidig lære aktivt at tage stilling. Samtidig vil DR Skole tilbyde undervisningsmateriale og aktiviteter til landets skoler.’

Følg med i udviklingen på DR Ultra:Bit

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.