Ny handleplan for teknologi i undervisningen

Undervisningsminister Merete Riisager har barslet med en handleplan for, hvordan der i højere grad skal arbejdes med (digital) teknologi i undervisningen.
I handleplanen skrive Merete Riisager i forordet:

Danske børn og unge skal kunne skabe kreativt med digital teknologi og ikke blot være brugere af den. Så kort kan min vision for brug af teknologi i skolen, på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser formuleres. Skolerne har et ansvar for at ruste den enkelte elev og studerende til at begå sig i et stadigt mere digitaliseret samfund. Her er det afgørende, at vi er ambitiøse og giver eleverne en forståelse af teknologiens byggeklodser. De skal kunne gå kritisk og analytisk til udviklingen og derigennem blive skabere af teknologien – fremfor blot brugere af den.

I denne plan er det ikke kun folkeskolen, men også fagskolerne, de gymnasiale uddannelser og i høj grad læreruddannelserne der får et skub.

Handlingsplan for teknologi i undervisningen har to mål:

Mål 1: Danske børn, unge og voksnes teknologiforståelse og digitale kompetencer skal styrkes på alle uddannelsesniveauer – så de kan være med til at skabe fremtidens samfund.

Mål 2: Danmarks styrkeposition i forhold til anvendelsen af it i undervisningen skal fastholdes og fortsat udvikles – vi skal tage hånd om både teknologiens muligheder og faldgruber, så alle bliver så dygtige, som de kan.

Her kan du finde handleplanen, som på mange måder er spændende læsning.

 

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.