Skolen ved Søerne modtager 443.000 kr. til programmeringsprojekt

Jeg fandt lige denne artikel i Fredriksberg Bladet skrevet af Morten Friis Outzen:

Matematikvejleder Lis Zacho fra Skolen ved Søerne og Martin Exner grundlægger af projektet, Coding Pirates, skrev sammen en ansøgning til fonden, A.P. Møller og hustru Chastine MC-Kinney Møllers fond til almene formaal, i foråret 2014, og nu er projektet en realitet og pengene er i hus.

Skolereformen har betydet, at der er blevet lavet »nye forenklede fælles mål«, der er det grundlag som lærerne i folkeskolen skal planlægge deres undervisning ud fra.

Lis Zacho og Martin Exner fandt ud af, at der ville komme krav om programmering i undervisningen, og de indså at det var nødvendigt med en struktureret indsats i forhold til lærerne, så de kunne undervise i programmering.

På denne baggrund opstod projektet KreaKode.dk, der er et projekt, der underviser og servicerer lærere på Frederiksberg, så de kan inddrage programmering i deres undervisning.

Ny viden udbredes

Startskuddet til projektet lyder i januar 2015 på Skolen ved Søerne, og i løbet af de næste år udbredes projektet til de andre skoler på Frederiksberg.

Der afholdes løbende konferencer om projektet, så ny viden om programmering på Frederiksberg kan udbredes.

»Vi går en spændende fremtid i møde, og i projektet arbejder vi hårdt på at kvalificere elever og lærere på Frederiksberg til at kunne håndtere fremtidens digitale udfordringer,« understreger Lis Zacho.

Det bliver spændende at se, hvad der kommer ud af penge. Forhåbentligt noget vi andre også kan få glæde af:-)

About the author

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: