Danske skoleelever skal lære at programmere!

Den opfordring er jævnligt kommet igennem de sidste par år. Med indførelse af de nye Forenklede Fælles Mål – ffm, er programmering blevet indskrevet i matematikfaget.

fullsizerender-jpgDer står der i Læsevejledningen til matematik, under pkt 3.4 It og Medier:

Programmering relaterer til matematik på en række måder. Dels er ideen om at programmere en datamaskine et resultat af matematiske (og tekniske) landvindinger, dels anvendes programmering ofte i matematisk arbejde uden for skolen. De vigtigste måder, hvorpå programmering kan understøtte matematiklæring i folkeskolen, opdeles i tre overgribende kategorier samt en række konkrete relationer til begreberne i fælles mål.

Det er rigtigt godt, at programmering, eller kodning som jeg foretrækker at kalde det, endeligt at kommet med i de fælles faglige mål.

Men udfordringen for rigtigt mange lærere er:

  • Hvor skal jeg begynde?
  • Hvordan kan jeg selv ruste mig til at undervise i programmering?
  • Hvor finder jeg relevant undervisningsmateriale?

På dette site er der nogle bud på hvordan du kan gøre det. Både vejledninger til konkrete undervisningsforløb, samt en masse forskellige værktøjer, som du og dine elever kan bruge til at lære at programmere.

– god fornøjelse, og bare kontakt mig hvis du har brug for mere inspiration, i form af kurser, oplæg eller andet. Mads Remvig

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.